FUE Hajbeültetés

Mi a FUE hajbeültetés?

A FUE (follicular unit extraction, follikuláris egység kivétel) a legjelentősebb innováció a hajbeültetésben. Jelenleg ez a leghatékonyabb, modern megoldás a haj helyreállítására, mely képes a megjelenés és az önbizalom jelentős javítására.

A FUE technika kiemelkedik a jelenleg elérhető hajbeültető módszerek közül. Ahelyett, hogy egész bőrdarabokat távolítana el a hajak kinyeréséhez, esetleg komplett hajcsomókat ültetne át, teljes mértékben a meglévő hajszálegységekkel dolgozik.

A FUE kezelés során a tarkó tájékról kinyert hajakat gondosan megtisztítjuk, majd beültetjük a hajhullással érintett területre.

A FUE műtéteket helyi érzéstelenítésben végezzük; csak a bőr legfelső két rétegében dolgozunk, így a kezelés nem hagy látható nyomot sem a donor, sem pedig a beültetett területen.

A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően a FUE hajbeültetés minimális kellemetlenséggel jár, miközben a páciens a teljes kezelés alatt éber marad.

Az érzéstelenítő injekciókat először a donor területbe adjuk (a tű okozta fájdalom minimális és hamar elmúlik), majd orvosunk megkezdi az 1-3 hajat tartalmazó hajegységek kivételét, a szükséges mennyiség eléréséig.

A hajszálegységek biztonságos eltávolítása érdekében egy speciális, finom tűben végződő fúrófejet használunk.

Fontos, hogy a donor területet ne ritkítsuk túl. 

Ezért a donorterület egészéről, szétszórtan nyerjük ki a hajakat (ahelyett, hogy egy kisebb területre koncentrálnánk), és külön figyelmet fordítunk arra, hogy a hajak kivétele után ne maradhassanak ritkább foltok, vagy üres pontok a donor területen.

A kivétel után a hajszálegységek egy speciális oldatba kerülnek, mely megóvja és sterilen tartja őket, ezzel is segítve a beültetésre való előkészítésüket.

Amint a kivételnek és a hajszálegységek előkészítésének vége, egy másik eszközzel, egy még apróbb tűben végződő implanterrel beültetjük a hajakat a kopasz területbe.

Ezúttal maximális figyelmet fordítunk arra, hogy ne egy észrevehető mintában ültessük be a hajakat és kiépítsük a megfelelő sűrűséget. Ezért a műtétnek ezen szakasza a leghosszabb.

Mi történik a FUE hajbeültetés során?

 • A FUE hajbeültetés során nem új hajakat hozunk létre – mindössze a meglévő hajakat mozgatjuk át egyik területről a másikra.A hajat a donor területről nyerjük ki, ez a férfiak esetében a fej hátsó és oldalsó részét jelenti. Miért? Azért, mert ezen a területet nem érinti a hajhullás, mivel a hajak ellenállóak a hajhullást okozó hormonális változásokkal szemben. A FUE fúrófejre több méretű tű illeszthető: a páciens számára legmegfelelőbb tűméret megválasztása elengedhetetlen a fejbőrt érő hatások minimalizálásához. A kisebb tűk használatával minimalizáljuk a donor területet érintő sérülések kockázatát, ezáltal a kivétel biztonságosabb, és szinte láthatatlan.
 • Orvosaink pontosan tudják, hogy a hajak száma véges: mindig a legnagyobb gonddal járnak el a műtét során a hajak megóvása érdekében.A FUE kezelés célja nem az, hogy minél több hajat nyerjünk ki, hanem hogy minél jobb minőségű hajhagymákat ültessünk át. Hiszen ez határozza meg, hogy milyen a sikeres beágyazódás aránya.A hajszálegységek kinyeréséhez használt tű átmérője 0.6 és 1.0 mm közötti.
 • Ezt követően a beültetendő területet mikrotű segítségével előkészítjük, majd az eredeti sűrűség figyelembe vételével beültetjük a hajakat. A cél a természetes hatás elérése.A kezelés nem hagy hosszú, egyenes heget a donorterületen. A hajszálegységek kivételének helyén apró pontok maradnak, melyek a gyógyulás után nem lesznek láthatóak.A FUE kezelés végeztével általában nem tapasztalható fájdalom, a gyógyulás pedig 1-2 hetet vesz igénybe.
 • A természetes eredmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy csakis kiváló minőségű graftok kerüljenek átültetésre, ezért a hajszálegységeket a kinyerés után védőoldatba helyezzük.
  Ez minimalizálja a mechanikus sérülések esélyét a kezelés során, és biztosítja, hogy a hajhagymák nem száradnak ki a kivétel és a beültetés között.A kiszáradás komoly kockázatot jelent a graftok számára, hiszen az ekkor fellépő sejt metabolizmus az önmérgezéshez hasonló problémákat okozhat.Ezért a hajakat a műtét során végig nedvesen tartjuk, és egy speciális fiziológiás oldatban tároljuk a beültetés előtt, mely a testhez hasonló körülményeket biztosít.
 • Természetes, autentikus eredmény csak akkor érhető el a FUE kezelés során, ha a beültetés mélységét, szögét és irányát végig szem előtt tartjuk. Hogyan?A FUE műtét megkezdése előtt orvosaink alaposan feltérképezik a hajnövekedést.Ennek köszönhetően pontosan meg tudjuk határozni a haj pontos helyét és a beültetés szögét, hogy organikus, természetes hatást érjünk el pácienseink teljes elégedettsége érdekében.A kezelés során a hajhagymákat kellő gondossággal kell kinyerni a donor területről, és természetesen a beültetés is egy érzékeny folyamat.A műtét komplexitása megköveteli, hogy specialistáink megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkezzenek. Az eredményeink önmagukért beszélnek.
 • A sikeres hajbeültetést követően a beültetett hajszálak pont úgy nőnek majd, mint korábban, biztosítva a természetes hatást és érzetet.
 • Az elért eredmény szabadon élvezhető, nincs szükség gyógyszerekre és krémekre a beültetett haj megőrzéséhez.

A FUE hajbeültetés folyamatos evolúciója

Az elmúlt években a technológia fejlődése minden eddiginél hatékonyabb eszközöket adott az orvosok kezébe a természetes eredmény eléréséhez.

A FUE eljárás jelentősen csökkente a komplikációk kockázatát.

A korszerű technikák használatával megnövekedett az átültetett hajak kinövési aránya a hagyományos módszerekhez képes: korábban az éles FUE tűk gyakran megsértették a kivétel közben a graftokat.

Ezek a sérült graftok viszont nem tudtak jó arányban beágyazódni, és a műtétet követően esetenként a beültetett hajmennyiség mindössze 65-70%-a nőtt ki.

Azonban ez a kockázat már a múlté mióta Dr. James Harris (a HSC Colorado klinika tulajdonosa) megalkotta a S.A.F.E Scribe eszközt.

Ez a forradalmi műszer egy apró, lekerekített fejű fúró. Szinte teljesen minimalizálja a graftok megsértésének lehetőségét, melynek köszönhetően a beültetett hajak akár 95-100%-a kinő.

Ennek eredményeként a műtét olyan páciensek számára is elérhetővé vált, akik a hagyományos FUE esetében nem ideális jelöltek a hajbeültetésre (pl. ősz, vagy afro-karibi hajtípussal rendelkező páciensek).

A S.A.F.E Scribe fúrási mélység szabályozóval rendelkezik, amely megakadályozza, hogy a kezelést végző orvos túl mélyre fúrjon, ezáltal csökkentve a fejbőrt érő trauma kockázatát.

FUE Safe System is the latest hair transplant method

Ezáltal a gyógyulási idő is a felére csökkent a hagyományos FUE műtétekhez képest, és nem maradnak látható hegek a kezelés után.

A FUE SafeSystem egy új szabadalmaztatott eljárás, a standard FUE tökéletesítése.

Klinikánk szakértői a világ hajbeültető orvosainak azon kis csapatához tartoznak, akik ezt a forradalmian új eljárást ajánlják pácienseiknek.

Ennek a technológiai áttörésnek köszönhetően lehetőség van a hajszálegységeket precízen, a fejbőrt és a hajhagymákat érő sérülések minimalizálásával kinyerni, melyre a hagyományos FUE eljárás nem képes.

Azon páciensek esetében, akiknél a tarkó tájék nem ad elég hajat, a SafeSystem lehetővé teszi a hajak kinyerését más testrészekről, pl. mellkas, hát, hasi terület. Figyelembe véve, hogy a hajak minősége ezeken a területeken alacsonyabb, ez minden esetben csak az utolsó mentsvár lehet.
Természetesen a pácienseknek lehetőséget biztosítunk megfelelő megoldás megbeszélésére orvosainkkal.

Vegye fel velünk a kapcsolatot és oldja meg a hajproblémáját akár 1 nap alatt!

A SafeSystem segítségévvel a klinikánkon lehetőség van nagyobb, akár 6-7 hajszálat tartalmazó hajszálegységek kivételre is. A S.A.F.E Scribe-nak köszönhetően a hajakat pontosan tudjuk kivenni, minimalizálva a szövetek és a hajhagymák sérülésének kockázatát.

A FUE SafeSystem technika előnyei röviden

 • A FUE SafeSystem a legmodernebb hajbeültető módszer. Klinikánk Magyarországon az elsők között vezette be a használatát. Ennek az új módszernek köszönhetően a műtét minimális kellemetlenséggel jár, miközben teljesen természetes eredmény elérését biztosítja. Klinikánkon emellett olyan innovációkat alkalmazunk, melyek máshol nem érhetőek el.
 • A hajhagymákat a FUE SafeSystem technikával nyerjük ki, majd speciális oldatban tároljuk őket a beültetésig, így a hajak akár 10-15%-kal nagyobb számban nőnek ki a kezelés után.
 • Az ezzel a technikával végzett hajbeültetés után a fejbőr gyógyulása gyorsabb, és a páciensek hamarabb visszatérhetnek a megszokott mindennapi tevékenységeikhez. Ezt a technikát orvosok és szövettani szakértők fejlesztették ki. A hajhagymák sérülésének lehetősége minimális.
 • A pontos kivételnek és a speciális tárolásnak köszönhetően sértetlen, egészséges hajszálegységeket ültethetünk át. Ennek a komplex módszernek köszönhetően a FUE SafeSystem magasabb színvonalat képvisel a hagyományos FUE módszerhez képest.
 • A FUE SafeSystem a jelenleg elérhető legmodernebb technika a világon. Klinikánk ezt a módszert ajánlja minden páciensünk számára.

A FUE SafeSystem technika előnyei a pácienseink számára

 • A műtét bárki számára elérhető.
 • A kisebb behatásnak köszönhetően több haj nyerhető ki biztonságosan.
 • Az eredmények sokkal természetesebbek, mert az orvosok a hajak száma mellett azok minőségének is figyelembe vételével végzik a kinyerést.
 • A legjobb minőségű hajat adó területekről vesszük ki a hajakat – a fej hátsó és oldalsó részéről/li>
 • Rövidebb gyógyulási idő
 • Nincsenek látható hegek
 • A kezelés FOX negatív pácienseken is elvégezhető
 • A kezelés olyan pácienseken is elvégezhető lehet, akik számára a korábbi technikák nem nyújtottak volna megfelelő eredményt.
 • A SafeSystem szőke, vékony szálú haj esetében is garantált megoldást jelenthet.

Keressen fel bennünket, hogy segíthessünk hajproblémái megoldásában akár 1 nap alatt!

Mi történik a FUE hajbeültetés után?

 • A műtét után a gyógyulási idő rövid, a beavatkozás nagyságától függően.
 • A beültetett területhez tilos hozzáérni amíg a fejbőr be nem gyógyul.
 • A műtétet követően előfordulhat enyhe ödéma, duzzanat, mely néhány napon belül elmúlik.
 • A műtét után a beültetett területen előfordulhat hajhullás, hiszen az esetek 98%-ban nem minden hajszál marad életképes.
 • A hajhullás mértéke változó, a legtöbb esetben nem észrevehető.
 • Az alkalmazott módszertől függetlenül 2-6 héttel a kezelést követően a beültetett hajak elkezdenek kihullani. Pánikra semmi ok, ezt a páciensek 98%-a tapasztalja!
 • Bármilyen furcsa is, ez teljesen normális folyamat. Mindössze a hajszálak hullanak ki, a hajhagymák a helyükön maradnak. Az új hajak növekedése a kezelés utáni 3-6 hónap között kezdődik.

Mik a FUE előnyei a többi technikához képest?

Bár több másik technika is elérhető, a FUE több szempontból is kiemelkedő.

 • A legrövidebb gyógyulási idővel rendelkezik minden hajbeültető módszer között

  A FUE egy műtéti eljárás, és mint ilyen, gyógyulási idővel jár. A testnek időre van szüsége a gyógyuláshoz, emellett a hajszálegyégeknek be kell ágyazódniuk, és az esetleges duzzanatnak is csökkennie kell.
  Igaz, a gyógyulási időt nagyban befolyásolja a beültetett terület nagysága, a beültetett hajak száma, és a páciens egészségi állapota is, mindent egybe vetve kifejezetten rövid gyógyulási idővel számolhatunk. Csak extrémebb esetekben, nagyobb műtétek után lehet a gyógyulási idő hosszabb, mint 5-7 nap, azonban a korábbi technikákhoz képest még így is rövidebb és fájdalommentesebb. Bár a pácienseknek oda kell figyelniük a beültetett területre, és tapasztalhatnak némi duzzanatot, összességében elmondható, hogy a gyógyulási időszak sokkal kellemesebb és sokkal problémamentesebb.

 • Ez a legkevésbé invazív hajbeültető módszer

  A páciensek egyik legnagyobb aggodalma a hajbeültetésekkel kapcsolatban, hogy mennyire invazívak az egyes módszerek. Szeretnék pontosan felmérni, mekkora kockázatokkal kell szembenézniük, ha a fertőzésekre, komplikációkra gondolunk.
  A műtét során csak a páciens saját hajhagymáit használjuk, így nincs szükség hosszas gyógyszeres kezelésre. A műtét során használt fúró pedig csak a bőr legfelső rétegeiben dolgozik – az apró sebek pedig gyorsan gyógyulnak.

 • A legalacsonyabbak a műtéti kockázatok

  Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy műtéti eljárásról van szó, mely során hajszálegységeket ültetünk át a fej egyik részéről a másikra. A műtéti eljárások pedig bizonyos kockázatokkal járnak.
  A FUE széles körben ismert és elismert azért, mert nem jellemző a komplikációk fellépése. A hajbeültetés esetében a komplikációk az enyhébb fertőzésektől, a komolyabb, véralvadással kapcsolatos problémákon át az autoimmun reakciókig terjednek. Ezeknek a problémáknak a kockázata a FUE esetében annyira alacsony, hogy a legbiztonságosabb hajbeültető módszerként tartják számon.

 • Nem hagy látható hegeket

  A hajbeültetés egyik legfontosabb célja, hogy a műtét ne hagyjon látható nyomot.
  A kezelést követően a FUE csak apró, fehéres pöttyöket hagy hátra a donor területen, melyek alig láthatóak. Egyéb heget nem hagy, nincs rendellenes növekedési irány, sem feltűnő, ritkás terület.
  Mivel a páciens saját haját használjuk, nem lesz oda nem illó kontraszt, a haj színe és minősége természetes hatást biztosít.

 • A legkisebb a sikertelen műtét esélye

  Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mennyire sikeres a hajbeültetés.
  Bár 100%-os siker arány nem érhető el, a FUE a legmagasabb siker aránnyal büszkélkedhet a hajbeültető módszerek között.
  A kiemelkedő, 99.5%-os siker aránynak köszönhetően az egyik legmegbízhatóbb technika, amely a pácienseink számára elérhető.

Összegzés

A kopaszsággal és a hajhullással nem mindenki tud megbirkózni és ebben nincs semmi szégyellni való.
A boldogság kereséséhez mindenkinek joga van, és ha az Ön boldogságának a dús haj a kulcsa, természetes, ha mindent megtesz érte.
Számos lehetőség elérhető. Ha úgy érzi, hogy a FUE a legjobb választás, és ebből profitálhat a legtöbbet, jó döntés lehet olyan orvosok megkeresése, akik szakértői ennek a módszernek.
Szeretne többet tudni a FUE hajbeültetésről? Hívjon minket bátran, boldogan segítünk Önnek a megfelelő megoldás megtalálásában!