FUE hajbeültetés: miért és hogyan működik?

Hogyan működik a fue hajbeültetés

Mi a hajbeültetés? Mi a FUE hajbeültetés?

Napjainkban a hajbeültetés az egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozás a férfiak körében.

A hajbeültetés egy olyan, kiemelkedően magas sikerarányt kínáló beavatkozás, melynek köszönhetően a páciensek teljes átalakuláson mennek át, fiatalosabb külsőt nyerve.

De hogyan működik?

A hajbeültető műtét során a hajszálakat a fej hátsó és oldalsó részéről nyerik ki. Ezeken a területeken a hajak ellenállóak azokkal a hormonális változásokkal szemben, melyek a férfias típusú hajhullásért felelősek. Mivel a hajszálak megőrzik eredeti tulajdonságaikat miután átültetik őket a ritkuló területekre, a hajbeültető műtét végleges megoldást jelent.

Azonban a különböző hajbeültető technikák eltérő eredményeket nyújtanak, eltérő árakon.

Ezért nagyon fontos, hogy az egyedi igényeinknek legmegfelelőbb hajbeültető módszert válasszuk.

A FUE2 safesystem hajbeültetés módszer

A FUE (follicular unit extraction, azaz follikuláris egység kivétel) a legjelentősebb innováció a hajbeültetésben. Jelenleg ez a leghatékonyabb, legmodernebb megoldás a haj helyreállítására, mely képes a megjelenés és az önbizalom jelentős javítására.

A FUE technika kiemelkedik a jelenleg elérhető hajbeültető módszerek közül. Ahelyett, hogy egész bőrdarabokat kellene eltávolítani a hajak kinyeréséhez, esetleg hajcsomókat ültetni át, az eljárás teljes mértékben a meglévő hajszálegységekkel dolgozik.

Gyakorlatilag a FUE hajbeültetés során a tarkó tájékról egyesével kinyert hajakat gondosan megtisztítjuk, majd beültetjük a hajhullással érintett területre.

Így a kezelés nem hagy hosszú, látható hegeket a donor területen. A FUE hajbeültetések során az orvosok rendkívüli pontossággal dolgoznak, így természetes, dús eredményt érnek el.

Tovább az ingyenes hajanalízisre!

Ki az ideális jelölt?

 • Minden hajbeültetés során a saját haját használjuk fel – a kezelés célja, hogy a leghatékonyabban használjuk fel őket.
 • A potenciális páciensnek megfelelő hajmennyiségre van szüksége a fej hátsó és oldalsó részén, ezért a haj sűrűsége is kulcsfontosságú.
 • A haj színe, minősége, textúrája (göndör, hullámos, egyenes) szintén befolyásolhatja a műtét eredményét.

Tudjon meg többet ingyenes hajanalízisünk segítségével!

Mennyibe kerül a FUE hajbeültetés?

Bár számos tényező közrejátszik, a hajbeültető módszerek alapvetően meghatározzák, hogy a kezelés mennyire idő és munkaigényes folyamat. Ezért az alkalmazott technika nem csak az eredményre, hanem az árakra is hatással van.

Azonban az, hogy a FUE hajbeültetés a jelenlegi legmodernebb technika, még nem jelent megfizethetetlen hajbeültetés árakat.

A választott hajbeültető technika mellett az is fontos, hogy mekkora területet érint a hajhullás, mennyi hajra van szükség, és milyen eredményt szeretnénk elérni. 

Ezért az ár pontos meghatározásához elengedhetetlen az állapotfelmérés, melyet klinikánk ingyenesen biztosít.

A szükséges hajszálszám ismeretében orvosaink elkészítik a részletes kezelési tervet.

Kezelési csomagjaink tartalmazzák a meghatározott hajszálszám beültetését a FUE2 SafeSystem technikával, a gyógyszercsomagot, a műtéti ruházatot, az ebédet a kezelési nap(ok)on, és a műtéti utókövetést is.

További információkért, illetve személyre szabott árajánlatért keresse kollégáinkat a +36 30 658 86 23-as számon!

Mi a FUE hajbeültető technika?

A FUE hajbeültető módszert a legnagyobb áttörésként tartják számon a hajbeültetés történetében.

A FUE kezelés során a hajakat a fej hátsó és oldalsó részéről ültetik át: ezeket a területeket ugyanis nem befolyásolják a hormonális változások, melyek a hajhullást okozzák.

A hajszálakat manuálisan (1-3 hajszálat tartalmazó egységenként) veszik ki  a FUE fúró segítségével, amely egy 1 miliméternél kisebb átmérőjű tűben végződik.

a hajbeültetés menete

Minden, a donor területről kinyert hajszálat mikroszkóp alatt megtisztítanak, mielőtt beültetik őket a hajhullással érintett területekre.

A beültetett hajszálak idővel beágyazódnak az új helyükre, és úgy fognak majd nőni, mint korábban a donor területen.

Hasonlóan a tetováláshoz, a FUE kezelés során az orvosok csak a bőr felső két rétegében dolgoznak.

Ezért a helyi érzéstelenítés elegendő, hogy a páciensek kényelmesen érezzék magukat. A kezelés nem hagy látható nyomot sem a donor, sem a beültetett területen.

A hajszálak beültetésének iránya, mélysége és szöge is szabályozható, így garantálható, hogy a beültetett hajak illeszkednek a majd a hajnövekedés természetes mintázataihoz.

Így biztosítható a természetes és tartós eredmény.

Tovább az ingyenes hajanalízisre!

Mik a FUE előnyei a többi technikához képest?

Bár több másik technika is elérhető, a FUE több szempontból is kiemelkedő.

 • A legrövidebb gyógyulási idővel rendelkezik minden hajbeültető módszer között

  A FUE egy műtéti eljárás, és mint ilyen, gyógyulási idővel jár. A testnek időre van szüsége a gyógyuláshoz, emellett a hajszálegyégeknek be kell ágyazódniuk, és az esetleges duzzanatnak is csökkennie kell.
  Igaz, a gyógyulási időt nagyban befolyásolja a beültetett terület nagysága, a beültetett hajak száma, és a páciens egészségi állapota is, mindent egybe vetve kifejezetten rövid gyógyulási idővel számolhatunk. A gyógyulási idő csak extrémebb esetekben, nagyobb műtétek után lehet hosszabb, mint 5-7 nap, azonban a korábbi technikákhoz képest még így is rövidebb és fájdalommentesebb marad. Bár a pácienseknek oda kell figyelniük a beültetett területre, és tapasztalhatnak némi duzzanatot, összességében elmondható, hogy a gyógyulási időszak sokkal kellemesebb és sokkal problémamentesebb.

 • Ez a legkevésbé invazív hajbeültető módszer

  A páciensek egyik legnagyobb aggodalma a hajbeültetésekkel kapcsolatban, hogy mennyire invazívak az egyes módszerek. Szeretnék pontosan felmérni, mekkora kockázatokkal kell szembenézniük, ha a fertőzésekre, komplikációkra gondolunk.
  A műtét során csak a páciens saját hajhagymáit használjuk, így nincs szükség hosszas gyógyszeres kezelésre. A műtét során használt fúró pedig csak a bőr legfelső rétegeiben dolgozik – az apró sebek pedig gyorsan gyógyulnak.

 • A legalacsonyabbak a műtéti kockázatok

  Nem szabad elfelejtenünk, hogy egy műtéti eljárásról van szó, mely során hajszálegységeket ültetünk át a fej egyik részéről a másikra. A műtéti eljárások pedig bizonyos kockázatokkal járnak.
  A FUE széles körben ismert és elismert azért, mert nem jellemző a komplikációk fellépése. A hajbeültetés esetében a komplikációk az enyhébb fertőzésektől, a komolyabb, véralvadással kapcsolatos problémákon át az autoimmun reakciókig terjednek. Ezeknek a problémáknak a kockázata a FUE esetében annyira alacsony, hogy a legbiztonságosabb hajbeültető módszerként tartják számon.

 • Nem hagy látható hegeket

  A hajbeültetés egyik legfontosabb célja, hogy a műtét ne hagyjon látható nyomot.
  A kezelést követően a FUE csak apró, fehéres pöttyöket hagy hátra a donor területen, melyek alig láthatóak. Egyéb heget nem hagy, nincs rendellenes növekedési irány, sem feltűnő, ritkás terület.
  Mivel a páciens saját haját használjuk, nem lesz oda nem illó kontraszt, a haj színe és minősége természetes hatást biztosít.

 • A legkisebb a sikertelen műtét esélye

  Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy mennyire sikeres a hajbeültetés.
  Bár 100%-os siker arány nem érhető el, a FUE a legmagasabb siker aránnyal büszkélkedhet a hajbeültető módszerek között.
  A kiemelkedő, 99.5%-os siker aránynak köszönhetően az egyik legmegbízhatóbb technika, amely a pácienseink számára elérhető.

Tovább az ingyenes hajanalízisre!

Mennyi ideig tart a gyógyulás a hajbeültetés után?

 • Közvetlenül a műtét után

  A helyi érzéstelenítés miatt kicsit zsibbadósnak érezheti a fejét.

 • 7 nappal a hajbeültetés után

  A fejbőrön pörkök jelennek meg. Az első hét nap során csak a steril spray-t szabad óránként a beültetett területre permetezni.

 • 10 nappal a hajbeültetés után

  Az apró sebek begyógyultak, azonban néhány pörk és némi pirosság még látató lehet.

 • 2 héttel a hajbeültetés után

  A második héten tiszta, langyos vízben való áztatás után alaposan át kell masszírozni a fejbőrt, eltávolítva a pörköket.

 • 3 héttel a hajbeültetés után

  Természetes, gyengéd sampont, pl. baba sampont lehet használni hajmosáshoz.

 • 1 hónappal a hajbeültetés után

  A beültetett hajak elkezdenek kihullani. Aggodalomra azonban nincs ok: ez teljesen normális.

 • 2 hónappal a hajbeültetés után

  A beültetett hajszálak kihullása tovább folytatódik, ahogy a hajhagymák a nyugalmi (telogén) fázisba lépnek.

 • 3 hónappal a hajbeültetés után

  Néhány új hajszáltól eltekintve, a beültetett terület általában úgy néz ki, mint a hajbeültetés előtt.

 • 4 hónappal a hajbeültetés után

  Az átültetett hajak fokozatosan, újra elkezdenek kinőni.

 • 6 hónappal a hajbeültetés után

  Az új hajszálak már látható változást nyújtanak.

 • 12 – 18 hónappal a hajbeültetés után

  Végre élvezheti a végeredményt.

Tekintse meg a FUE hajbeültetéssel elért eredményeinket!

Milyen mellékhatások fordulhatnak elő és mennyire gyakoriak?

Bár a FUE hajbeültetés egy minimálisan invazív beavatkozás, ettől még egy műtéti eljárásról beszélünk. Mint ilyen, természetesen vannak mellékhatásai, melyek előfordulhatnak.

Szerencsére ezek többsége rövidtávon jelentkezhet, a hajbeültetés utáni első néhány napban okozva kellemetlenséget.

Duzzanat, ödéma

A lidokain injekcióknak köszönhetően a hajbeültetés fájdalommentes. Azonban – különösen nagyobb kezelések után – duzzanatot okozhat, mely a megfelelő gyógyszerekkel megelőzhető. Amennyiben jelentkezik is a duzzanat, általában 2-4 nap alatt magától eltűnik. Gyengéd masszírozással és a folyadékbevitel növelésével a folyamat felgyorsítható.

Viszketés

Ahogy a fejbőr gyógyul és összehúzódik, viszkető érzés jelentkezhet. Ez viszonylag gyakran előfordul, főként a kezelést követő első héten. Bár kihívást jelenthet, a frissen beültetett területet nem szabad megvakarni. Ilyenkor érdemesebb inkább néhány fújásnyi sóoldattal permetezni a területet, mely segít a bőr megnyugtatásában, és a viszketés csökkentésében.

Gyulladás

Mint minden műtéti beavatkozásnál, a hajbeültetés után is előfordulhat gyulladás, fertőzés. Azonban ez igen ritka, köszönhetően a beültetett terület ápolására vonatkozó szabályoknak. A kockázat további csökkentése érdekében a kezelést 7 napos antibiotikum kúra követi.

A graftok beágyazódásának sikertelensége

Egy komolyabb hátulütője a kezelésnek, ha a beültetett graftok beágyazódása sikertelen, melynek következtében nem képesek új hajszála(ka)t termelni. Ez nagyon ritkán fordul elő klinikánkon. Először is, a FUE hajbeültetés remek esélyt kínál a sikerre. Emellett a műtét előtt minden esetben meggyőződünk arról, hogy a páciens alkalmas a kezelésre. Végül pedig rendszeres kontrollokkal és utógondozással biztosítjuk a műtét sikerét. Ezeknek köszönhetően írásos garanciát tudunk vállalni a kezelésre.

Tudjon meg többet pácienseink beszámolóiból!

Mi történik a hajbeültetés során?

A kezelést előre egyeztetett napokon végezzük el, hogy a lehető legjobban illeszkedjen az Ön és a klinika időbeosztásához is.

Az egyeztetést követően kezelés dátumát 20% előleg befizetésével tudja véglegesíteni.

 • Érkezés a klinikára

  Reggel 8 óra körül kell megérkeznie a klinikára ahol privát szobát biztosítunk Önnek, hogy kényelmesen készülhessen a műtétre és elhelyezhesse személyes tárgyait.

  Nyugodtan készülhet olvasnivalóval, hallgathat zenét vagy telefonhívásokat is lebonyolíthat.

  A klinika területén internetelérést biztosítunk, a kezelők pedig házimozi rendszerrel felszereltek.

  Természetesen a kollégáink elérhetőek, ha bármi kérdése lenne.

 • Konzultáció

  A műtét megkezdése előtt a kezelést végző orvos újra alaposan megvizsgálja és átbeszéli Önnel a pontos részleteket, illetve a műtét menetét.

 • A kezelés megkezdése: A kivétel

  A kezelés 8:30 körül fog kezdődni. A hajak kivétele során nyugodtan hallgathat zenét, később pedig olvashat vagy akár filmet is nézhet.

  Orvosaink nagy tapasztalattal rendelkeznek, ez nem fogja őket zavarni a hajbeültetés közben.

  A műtét több fázisból áll. Vannak szünetek, így lesz ideje ebédelni, kicsit sétálni, pihenni. Célunk, hogy a pácienseink számára a műtét minél kényelmesebben, nyugodtabban teljen.

 • Ebéd

  12:30 magasságában tartunk egy kb. 30 perces ebédszünetet. Kollégáink a kezelés alatt hozatják étteremből az Ön által kiválasztott menüt.

 • A kezelés második fázisa: A beültetés

  A hajbeültetés második része 13 órakor kezdődik. Ezúttal is hallgathat zenét, vagy nézhet filmet.

 • A műtét vége

  A legtöbb hajbeültetést 16:00-18:00 között fejezzük be. A műtét hossza több tényezőtől függ, a kivétel után már pontosabban tudja tájékoztatni az orvos a kezelés várható befejezéséről.

  A műtét után nem szükséges a klinikán tölteni az estét, vagy bennmaradni megfigyelésre. A műtét végeztével visszatérhet otthonába, szállására.

 • A hajbeültetés után

  A hajbeültetés után fontos az orvosi utasítások betartása és az, hogy kellő időt hagyjunk az új hajaknak a kinövéshez.

  A gyógyulás után visszatérhet a mindennapi rutinjához. Nem kell majd mást tennie, mint élvezni az eredményt és a megújult, fiatalosabb külsejét.

  Kezelőorvosa rendszeres kontrollok során nyomon követi majd a változásokat, hogy Ön biztosan a legjobb eredményt érje el.

  Ha pedig bármi kérdése lenne a műtét után, továbbra is állunk majd a rendelkezésére.

Összegzés

Mivel a hajhullás hatalmas stresszfaktor a férfiak életében, a kutatók éveket töltöttek a gyógymód kutatásával. Bár napjainkban gyógymód még nem elérhető, számos áttörést értek el a kezelések és beavatkozások területén.

Több termék, gyógyszer is elérhető, melyeket azért alkottak meg, hogy minél inkább lelassítsák, vagy akár teljesen megállítsák a hajhullást. Emellett többféle kezelés is létezik azon férfiak számára, akik szeretnék pótolni az elvesztett hajukat.

A HairPalace-nál szakértőink a FUE hajbeültetés legmodernebb változatát, a FUE2 SafeSystem eljárást alkalmazzák a biztonságos kezelés és a meggyőző eredmények eléréséhez. A SafeScribe segítségével az orvos nagyobb precizitással dolgozhat, így csökken a hajszálegységek megsértésének a kockázata mind a hajak kinyerése és beültetése során. Ennek köszönhetően a kezelések sikeresebbek, a páciensek pedig elégedettebbek.

A FUE2 SafeSystem egy fantasztikus megoldás, amellyel valódi változás és tartós eredmény érhető el.

Személyre szabott megoldásért és a hajbeültetéssel kapcsolatos bővebb információkért forduljon szakértő csapatunkhoz!

Kezdje meg hajbeültetését INGYENES hajanalízisünkkel!