A hajról

A haj egy egyszerű kémiai anyagból, a keratinból áll, mely a körmöknek és a bőr külső rétegének is fontos alkotóeleme.

A keratin egy fibrilláris fehérje, melyben az aminosavak nyújtott láncokká állnak össze.

Bár a haj felépítése egyszerű, különböző rétegekből és részekből áll, melyeknek köszönhetően az emberek különböző hajtípusokkal rendelkeznek.

Hajnövekedés

A különböző hajtípusok eltérő gondoskodást igényelnek, ezért a hajunk kiváló állapotának megőrzéséhez fontos, hogy ismerjük a pontos igényeit.

A haj növekedési ciklusa minden esetben ugyanúgy működik, azonban több faktor is befolyásolhatja a haj növekedésének sebességét és hajunk egészségét.

Az egészséges életmód és a stressz csökkentése jó hatással van a haj növekedési ciklusára is.

A haj növekedési ciklusának megértése segíthet a hajjal kapcsolatos problémák beazonosításában és megfelelő kezelésében.

Hajhullás

A hajhullás kialakulásában több tényező is közrejátszhat.

A különböző tényezők pedig különböző típusú hajhullásért felelősek.

Bizonyos hajhullás típusok, például a stressz által kiváltott hajhullás, nem járnak végleges hajvesztéssel – a stresszes időszak elmúltával a haj külön kezelés nélkül visszatér a természetes növekedési ciklusához.

Más típusú hajhullás esetében, mint például a hormonális hajhullásnál, a hajvesztés végleges, azonban már ilyen esetekre is léteznek kezelések.

A haj felépítésének és növekedési ciklusának megismerése fontos a jövőbeli hajhullás megelőzéséhez.

Amennyiben hajhullással küzd, forduljon hozzánk bizalommal – hajbeültetés specialistáink egy kötelezettségmentes állapotfelmérés keretében szívesen válaszolnak a kérdéseire!