János 2018. október 18-án vette fel a kapcsolatot klinikánkkal.

Nem sokkal később már londoni irodánkban köszönthettük, hiszen időpontot foglalt állapotfelmérésre 2018. november 18-ra.

Két évvel korábban kezdődött a hajhullása, minek eredményeként a hajvonal hátrahúzódott és a front jelentősen megritkult.

János elmondta csapatunknak, hogy a denzitás helyreállítása mellett a hajvonalát is szeretné lejjebb hozni. Orvosunk nagyjából be is rajzolta a kért hajvonalat:

Az állapotfelmérésen készült hajvonal terv

Orvosunk a 6000 hajszálas kezelési csomagunkat javasolta a lehető legjobb eredmény elérése érdekében.

Bár az állapotfelmérés rövid (általában 15-20 percet vesz igénybe), számos tényezőt felmérünk, mely minden páciens esetében egyedi.

A szükséges hajszálszám meghatározásához először felmérjük a beültetendő terület nagyságát és a meglévő hajsűrűségét. Ezután megnézzük, milyen sűrű a haj a fejtető egyéb területein, amely segít a kialakítandó denzitás megtalálásában.

Emellett pedig alaposan megvizsgáljuk a donorterület kapacitását illetve a fejbőr állapotát.

Ha Ön is szeretne részt venni vizsgálatunkon és részletes kezelési tervet kapni, töltse ki a jelentkezési lapot a gombra kattintva:

Jelentkezzen állapotfelmérésre!

János FUE2 hajbeültetése

János 2019. január 30-31-ére foglalta le a hajbeültetését.

A kezelés előtt ellenőriznünk kell néhány laboreredményt –  a szükséges vizsgálatokat lehetőség van budapesti partnerlaborunkban elvégeztetni.

Természetesen a páciensek saját háziorvosuk, kezelőorvosuk segítségével is elvégezhetik a szükséges teszteket, ebben az esetben a kezelés előtt el kell juttatni részünkre az eredményeket.

János partnerlanorunkon keresztül intézte a vérvételeket, így eredményeit közvetlenül a klinikánkra küldék.

Mivel semmiféle kontraindikáció nem volt, a kezelést a terveknek megfelelően megkezdhettük.

János kétnapos hajbeültetése során 6024 hajszálat ültettünk át:

A beültetett terület a műtét végeztével

Ahogyan a fenti képen láthatjuk, orvosunk a hajszálakat nagyobb sűrűséggel ültette be a front két oldalán, míg középső területeken jobban elszórta a hajakat, hiszen ott több volt a meglévő haj.

Néhány órával a műtét után a pácienseknek el kell távolítani a kötést a donorterületről és el kell kezdeniük használni a steril fiziológiás sóoldatot is.

 

A műtét utáni átalakulás

A hajbeültetés után a végeredmény több hónapon keresztül alakul ki.

A pácienseknek az első 3 hétben jó néhány szabályt be kell tartaniuk, hogy a fejbőr gyógyulása zavartalan legyen, és a beültetett hajhagymák megfelelően be tudjanak ágyazódni.

A gyógyulási folyamatot és a hajak növekedését minden esetben nyomon követjük, és a folyamat minden fontos állomásánál egy kontrollvizsgálat során felmérjük az aktuális állapotot.

 

1 héttel a műtét után

1 héttel a hajbeültetés után

Az első 7 napban csak a steril fiziológiás sóoldat érhet a beültetett területhez. Ezért az első hét végén a fejbőr még pörkös, és sok esetben pirosság is látható.

 

2 héttel a kezelés után

2 héttel a műtét után

A kezelést követő második héten a pörköket naponta fel kell áztatni langyos tiszta vízben. Ennek köszönhetően a pörkök a fejbőr óvatos átmasszírozása során könnyen eltávolíthatóak anélkül, hogy beültetett hajszálakat kihúznánk.

 

3 héttel a műtét után

3 héttel a hajbeültetés után

Ahogy János fenti fotóján láthatjuk, a 3. hét végére már minden pörköt alaposan le kell áztatni. A hajszálaknak azonban még a helyükön kell lenniük.

Bár pirosság még látható lehet ezen a ponton, János esetében a beültetett hajszálakon kívül már nyoma sincs a műtétnek.

 

3 hónappal a kezelés után

3 hónappal a kezelés után

A kezelést követő 3. hét végétől a 3. hónap végéig bezárólag a beültetett hajszálak kihullanak. A hajhagymák a helyükön maradnak, és rövidesen új hajszálakat kezdenek el növeszteni.

A fenti képen már láthatunk is néhány új hajszálat a beültetett területen.

 

6 hónappal a műtét után

6 hónappal a hajbeültetés után

A folyamat sebessége egyénenként változhat, de általánosságban a 6 hónapos kontrollra már látványos változásról beszélhetünk.

János esetében az eddigre elért részeredmény már elég jó fedést biztosított.

 

A donorterület

A hajbeültetés után a donorterület nem igényel annyi odafigyelést és gondoskodást, mint a beültetett terület.

A páciensek ritkán számolnak be fájdalomról, jellemzően a műtét utáni első napokban, mely még ilyen esetekben is gyorsan enyhíthető általános fájdalomcsillapítóval.

Gyakrabban előfordul, hogy a donorterület zsibbadós, esetleg viszket. A legtöbb esetben ezt a gyógyulási folyamat okozza, mely során a fejbőr kicsit összehúzódik.

Ennek ellenére minden esetben fontos a kezelőorvost mihamarabb tájékoztatni a tapasztalt tünetekről.

 

1 héttel a műtét után

A donorterület 1 héttel a kezelés után

A hajszálegységek kivétele után a donorterületen is pörkök képződnek. A legjobb, ha hagyjuk a pörkök alatti apró sebeket zavartalanul beforrni, ezért a donorterületet sem szabad az első héten megmosni.

Mivel itt nincsenek új hajak melyeknek be kell ágyazódniuk, a területhez hozzáérhet a párna, ágynemű, így nyugodtan lehet a kezelés után háton, vagy oldalt fekve aludni.

 

2 és 3 héttel a hajbeültetés után

Ahogy a beültetett terület esetében, úgy a donorterületről is le kell áztatni a pörköket.

Általában a feladat egyszerűbb, hiszen a donorterület lemosása közben nem kell aggódni frissen beültetett hajszálak miatt. Minden pörknek el kell tűnnie a 3. hét végéig.

 

3 és 6 hónappal a kezelés után

A pörkök eltávolítása után nem kell különösebb figyelmet fordítani a donorterületre.

Mivel a hajszálakat elszórtan nyerjük ki a donorterület egészéről, nem lesznek ritkásabb foltok.

És miután a haj nő egy picit, a donorterületen már semmi látható nyoma nem lesz a hajbeültetésnek.

 

A hajbeültetés eredménye

A páciensek a hajbeültetés utáni 12-15. hónapra várhatják a kezelés végeredményét.

Az utolsó kontrollt általában a kezelés után 12 hónappal tartjuk. János erre az alkalomra újra ellátogatott londoni irodánkba.

A vizsgálat során mindent rendben találtunk – a beültetett hajszálak kiváló számban kinőttek, így magas denzitást és természetes hatást értünk el.

Nézzük János átalakulását: 

 

Tudja meg, hogy az Ön számára is ideális megoldást jelent-e a hajbeültetés!

Forduljon hozzánk bizalommal a +36 30 658 86 23-as telefonszámon, vagy az info@hairpalace.fr címen!