Mindig örömmel tölt el minket, amikor pácienseink lelkesen mesélik, mennyire elégedettek a kezelést követően dúsabbá váló hajkoronájukkal.

A Franciaországban élő Alex két hajbeültetésen is járt nálunk az évek alatt, először 2017-ben, később pedig 2019-ben keresett fel minket.

10 340 hajszálat ültettünk át fejtetőre, ezzel pedig visszanyerte frizurájának fiatalos dússágát. Alexet lenyűgözte a végeredmény, ezt pedig nem tartotta magában.

Elmondta, hogy ha tehetné, harmadszor is visszatérne hozzánk, de „sajnos” már nincs olyan rész a fejbőrén, ami különösebb beültetésre szorulna.

Nagyon kedvesnek találtuk szavait, ezért megkértük, hogy bemutathassuk történetét.

Olvassa el Alex kezelésének történetét, melyet lépésről lépésre mutatunk be!

A hajbeültetés előtt

Alex először 2017 augusztusában keresett fel minket.

Elmondta, mennyire zavarja őt felcsúszott hajvonala, és hogy vissza szeretné nyerni korábbi, fiatalos külsejét. Állapotfelmérésre hívtuk, hogy mi is megszemléljük a kezelni kívánt területet.

15-20 perces konzultációnkon személyesen mértük fel a ritkulás mértékét és megvizsgáltuk a donorterületet, ahonnan a hajszálak később átültetésre kerültek. Hajáról fotókat is készítettünk további elemzés céljából.

Alex ritkuló haja a hajbeültető kezelés előtt
Alex ritkás frizurája a műtét előtti fotókon

Ezután páciensünkkel egyeztetve összeállítottuk a kezelési tervet és berajzoltuk az új, alacsonyabb hajvonalát. Arra jutottunk, nagyjából 6000 hajszálra van szüksége a kívánt hatás eléréséhez.

Alex kézhez is kapta a terveket és jelezte, hogy szeretne időpontot foglalni a műtétre.

Megegyeztünk a beültetés időpontjában, majd megkértük, hogy csináltasson egy vérképet. Erre azért van szükség, hogy kizárjuk az esetleges komplikációkat. Bár mi is tudunk segíteni egy laborvizsgálat lefoglalásában, Alex a háziorvosán keresztül intézte el a szükséges vizsgálatokat. Eredményeit rendben találtuk.

Önt is érdekelné egy pontos kezelési terv? Kezdje ingyenes hajanalízisünkkel!

Alex FUE2 hajbeültetése

Klinikánk a FUE2 (follicular unit extraction) típusú hajbeültetési módszert alkalmazza. Ez a jelenlegi legmodernebb, amerikai típusú megoldás, melynek lényege, hogy a hajszálakat egyesével ültetjük át az előzetesen megbeszélt helyre. Ezeket a donorterületről vesszük ki, mely a tarkó feletti részen helyezkedik el. Ez a terület azért kiváló forrás, mert nem hatnak rá a szervezet hormonális változásai. A kinyert, majd átültetett hajszálak így korlátlan ideig megmaradhatnak, a kihullás veszélye nélkül.

A kezelés során egy speciális, finom tűben végződő fúrófejet használunk, mely segítségével eltávolítjuk a kiválasztott hajakat. Ezeket mikroszkóp alatt megtisztítjuk, majd felkészülünk a kopasz terület beültetésére. Ezt egy még apróbb tűvel végezzük el. Mind a kinyerés, mind a beültetés előtt pácienseinket helyi érzéstelenítésben részesítjük, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel teljenek el az órák. Ilyenkor kezeltjeink zenét hallgathatnak, filmet nézhetnek vagy akár alhatnak is.

Természetesen ez egy hosszú folyamat, mely a hajszálak mennyiségétől függően akár két napig is eltarthat. Mivel Alex-szel korábban egy 6000 szálas tervben egyeztünk meg, így az ő esetében sem történt másképp.

Hajvonalának előrehozása és dúsítása érdekében előre 5200 hajszálat, a középrészre pedig 850 hajszálat ültettük át.

Páciensünk nyugodtan viselte a beavatkozást, gyakran kérdezgetett is minket, hogy többet tudjon meg csapatunkról és a hajbeültetés folyamatáról. A kezelés utáni teendőkről (melyekről előzetesen e-mailben értesítettük) tájékozott volt.

a FUE hajbeültető kezelés után néhány perccel
A műtét utáni fotón jól láthatóak a beültetett hajszálak

A kezelés utáni időszak

A műtét után pár órával pácienseink már kellemetlenségek nélkül eltávolíthatják a donor területre rakott kötést és elkezdhetik alkalmazni a steril fiziológiás sóoldatot is.

Ahhoz, hogy a gyógyulás zavartalanul haladjon, az első hetekben semmiképp nem szabad megsértenünk a kezelt területet. Ez azért fontos, hogy a hajhagymák gond nélkül be tudjanak ágyazódni a fejbőrbe.

Tilos a klinika által nem javasolt szereket használni és dörzsölni a friss betétel helyét.

A hajbeültetés eredménye a műtét után 12-15 hónappal kezd el teljes pompájában látszódni, így időközönként felkeressük pácienseinket, hogy érdeklődjünk a beültetett hajszálak fejlődéséről.

Az első kontrollra egy héttel a kezelés után került sor. Mindent rendben találtunk, Alex minden előírásunkra figyelmet fordított. Fejbőre még természetesen pörkös állapotban volt, így jól megfigyelhetővé vált, hová ültettük be hajszálait. Nem alakult ki gyulladás a területen.

1 hetes kontrollkép
Pörkös fejbőr 1 héttel a műtét után

1 héttel a műtét után már elkezdődhet a pörkök óvatos leáztatása.

Azt tanácsoljuk, pácienseink ezt fürdőkádban végezzék, ügyelve arra, hogy ne érje sampon, közvetlen vízsugár, valamint túl meleg vagy túl hideg víz a fejbőrt. Az áztatást 15-20 percig javasoljuk. A babasampon csak a harmadik héttől használható.

A gyógyulási folyamat 1 és 6 hónap között

Legkésőbb a harmadik hétig lemosódnak a pörkök és a beültetett hajszálak is hullani kezdenek. Három hetes kontrollunkon Alex is beszámolt erről. Mivel felkészült volt a gyógyulási folyamat lépéseiről, utóbbi nem érte őt váratlanul.

3 hetes kontroll
A harmadik héten elkezdenek kihullani a beültetett hajszálak

A hajhullás miatt néhányan megijednek, de emiatt nem kell félni. Csak a hajszálak esnek ki, a hajhagymák továbbra is a fejbőrben maradnak. Ennek elsődleges oka, hogy a hajhagymák nyugalmi fázisba lépnek. Az új hajszálak növekedése leghamarabb a 3-4. hónapban kezdődik el.

Alex fél éves kontrollján már mi is láttuk, hogy a növekedés szépen alakul. Páciensünk elmondta, hogy egyre nagyobb örömmel figyeli a tükörben frizurájának sűrűsödését.

kontroll fél évvel a hajbeültető műtét után
Pár hónap után elkezdődik a látványos sűrűsödés

Egy évvel a műtét után

2018-ban, egy évvel hajbeültetés után képeket kértünk Alextől, hogy összehasonlítsuk hajának műtét előtti és utáni dússágát.

Az eredmény jól látható volt, a beültetett 6050 hajszál tökéletes növekedésnek indult.

előtte utána kép az első FUE kezelésről
Alex az első konzultációnkon és a műtét után egy évvel

Páciensünk elmondta, hogy büszke a végeredményre és hálás köszönetét fejezte ki csapatunknak.

Hozzátette azt is, hogy szívesen visszajönne egy következő műtétre is. 2500-3000 hajszállal szerette volna fejtetejének hátsó részét sűríteni.

Biztosítottuk, hogy amikor ideje engedi, szívesen fogadjuk egy újabb konzultáción.

Alex második hajbeültetése

Végül 2019 őszén köszöntöttük második állapotfelmérésén.

Kérései alapján felvázoltuk az új elosztást, mely kopasz foltjai befedésére is kitért.

A műtétre végül november 7-én került sor. A hátulsó zónába 4000, a középzónába pedig 290 hajszálat ültettünk a donorterületről.

a második hajbeültetés során kezelt területek
A második FUE2 hajbeültetés során beültetett újabb hajszálak

Minden gördülékenyen zajlott, Alex elmondása szerint ez alkalommal még az érzéstelenítő injekciózást is kevésbé érezte.

Bár a kezelés alatt ismét megkérdezte a műtét utáni teendőket, már sok mindenre tökéletesen emlékezett az előző alkalomról.

A beültetett rész természetesen pörkös lett, de ez egy-két héten belül makulátlanul eltűnt.

Ezután a gyógyulás gyorsan és hibátlanul ment végbe.

2020-ban, egy évvel második műtét után ismét fotókat kértünk Alex beültetett területéről, hogy megvizsgáljuk a végeredményt. Mindent megfelelőnek találtunk, a hajak tökéletesen kinőttek.

a második hajbeültetés eredménye a vertexen Alex esetében

a hajvonal a két hajbeültető kezelést követően
Gyökeres változás: Alex fiatalos hajvonalát és hajának sűrűségét is visszanyerte

Kontrollunk során elmondta, hogy lenyűgözte a végeredmény. Hozzátette, harmadszor is visszatérne hozzánk, de „sajnos” már nincs olyan rész a fejbőrén, ami különösebb beültetésre szorulna.

Alex az alábbi véleményt írta klinikánkról:

Teljes körű támogatás A-tól Z-ig.

Kifogástalan minőségű ellátás és verhetetlen ár Európa szívében.

Az első tapasztalatomhoz hasonlóan teljesen elégedett vagyok a HairPalace szolgáltatásával, és azzal, ahogy a csapat az elvégzett hajbeültetés után is foglalkozott velem.

Habozás nélkül ajánlom.