A hajbeültetés tartós eredményt kínál, így lehetővé teszi, hogy akár 1 nap alatt visszaépítsük a haj elvesztett sűrűségét.

Azonban számos esettel találkozunk, ahol egyetlen kezelés nem elég a legjobb eredmény eléréséhez vagy megtartásához.

Előfordulhat, hogy a megritkult területek feltöltéséhez több hajra van szükség, mint amit egy kezelés során biztonsággal ki tudunk nyerni. 

Vagy egyszerűen csak a hajhullás folytatódik, így a páciens újabb területek beültetését igényli.

Mindkét esetben szükség lehet az évek során egy második – vagy akár harmadik – hajbeültetésre az optimális eredmény érdekében. 

Ebben a cikkünkben részletesen bemutatjuk Dávid esetét.

Az évek során 3 hajbeültetésen esett át nálunk a HairPalace klinikán, hogy elérjük a fenti képen is látható eredményt. 

Dávid 1. hajbeültetése

Dávid 2015. februárjában vette fel velünk először a kapcsolatot, és február 17-én vett részt személyes állapotfelmérésünkön Londonban. 

Mikor megkérdeztük, miért döntött a hajbeültetés mellett, így fogalmazott:

“A 20-as éveim elején kezdett hullani a hajam, és jóideje zavart már. Mivel a hajbeültetés nagyon drága volt – és még most is az – az Egyesült Királyságban, azt hittem az egyetlen opció az, hogy leborotválom a fejem és kész. Ezért lelkesen fedeztem fel, hogy a Magyarországon, a HairPalace-nál az otthoni árak töredékéért elérhető a hajbeültetés.”

Néhány nappal azután, hogy megkapta a kezelési tervet az orvosaink javaslatával és a pontos árral, Dávid le is foglalta a kezelését áprilisra. 

A célja az volt, hogy visszaállítsuk az eredeti hajvonalát és növeljük a sűrűséget a fejtető középső és hátsó részén is.

David before his hair transplant surgeries
Dávid a hajbeültetés előtt
  1. április 13-14-én végeztük el a kezelést, 6000 hajszálat ültettünk át a FUE 2 SafeSystem technikával.

Kiépítettük az elvárásainak megfelelő hajvonalat és feltöltöttük az elülső zónát. Emellett egy kisebb hajszálszámot ültettünk a fejtető középső és hátsó részeire is: 

Mivel a 6000 hajszálat egy viszonylag nagy területen osztottuk el, az első műtéttel egyenletes sűrűséget értünk el a teljes fejtetőn:

 David's result after one hair transplant
Eredmény 1 évvel a hajbeültetés után

Dávid 2. hajbeültetése

Mivel az első hajbeültetéssel sikerült egy jó alapot kialakítanunk, Dávid a második FUE2 műtétjéhez is minket választott. 

A második hajbeültetését 2016. október 10-11-én végeztük, 5036 hajszállal.

Ezúttal a cél a sűrűség növelése volt a korábban kiépített hajvonal mögött. A hajszálakat ezúttal is a 3 zóna között osztottuk el, nagyobb hangsúlyt fektetve a fejtető elülső és hátsó részére (1-es és 3-as zónák):

12 hónappal később láthatóvá vált a 2. hajbeültetése végeredménye.

A hónapok során a haj sűrűsége jelentősen javult, de a vertexen (a fejtető hátsó részén) még nem értük el a teljes sűrűséget:

Dávid 3. hajbeültetése

Mivel Dávid még nagyobb sűrűségre vágyott, a 3. hajbeültető műtét mellett döntött, melyet 2017. november 14-15-én végeztünk el.

Ezúttal a donorterület 4204 hajszál kinyerését engedte. A hajszálakat a vertexen és a fejtető elülső területein osztottuk szét:

Egy évvel később Dávidot dús hajjal láttuk viszont.

Az évek során összesen 15 240 hajszálat ültettünk át:

 

“Mostanra 3 kezelésen estem át a HairPalace klinikán; fantasztikusak voltak, személyzet és felszereltség tekintetében is felülmúlhatatlanok. Nagyon boldog vagyok az eredménnyel, nem is számítottam rá, hogy ilyen jó lesz. Hatalmas önbizalmat adott. Én magam is újra belevágnék, így mindenkinek aki a hajbeültetésen gondolkozik azt mondanám ‘csináld!’”

A donorterület

A donorterület kincset ér, mivel minden esetben korlátozott a hajbeültetéshez kinyerhető hajszálak száma.

Mivel a kivett hajszálak a donorterületen nem nőnek vissza, minden hajbeültetéssel csökken a sűrűsége. 

A FUE2 eljárás egyik előnye, hogy nem hagy látható hegeket a donorterületen. 

Emellett, az orvosok a donorterület teljes egészéről, egyenletesen vehetik ki a hajszálakat. Így a műtét során nem okozunk ritkás foltokat a fej hátsó és oldalsó részein. 

Nézzük most milyen volt a donorterület Dávid esetében:

Összegzés

Ha a hajhullás folytatódik a hajbeültetés után, vagy ha a kiterjedtsége indokolja, szükséges lehet egy második hajbeültetés.

Azonban minden eset egyedi, és a hajbeültetés ismétlése mindig a donorterület minőségének a függvénye.

Mivel a FUE2 SafeSystemmel akár 90-95%-os sikerarány is elérhető, segítségével úgy érhetünk el természetes hatású, dús eredményt, hogy a donorterületet a lehető legjobban megőrizzük esetleges további műtétekre.

Szeretne Ön is újra dús hajjal, magabiztosan a tükörbe nézni?

Hívjon minket a +36 30 658 86 23 –as telefonszámon és foglaljon időpontot ingyenes állapotfelmérésünkre, vagy érdeklődjön az elérhető kezelési dátumokról!

Ha pedig még nem regisztrált, alább megteheti:

Ingyenes kezelési tervet szeretnék