2017 nyarán egy fiatalos, de látszólag gondterhelt férfi kereste fel klinikánkat.

A 31 éves Milán elmondta, hogy a tükörbe nézve már nem tudja figyelmen kívül hagyni a homlokvonalánál történő hajritkulását.

Megnyugtattuk, hogy a haj ritkulása az ő korában sem egy egyedi eset. Ez nagyban függ az adott személy génjeitől is.

Olyan pácienseink is akadtak már, akik huszonéves koruk elején szembesültek először a hajhullással.

A mindössze 15-20 perces konzultációnkon megvizsgáltuk a kezelni kívánt területet és megállapítottuk, hogy a frontvonalának denzitása csökkent, háromszögei kikoptak.

Milán ezt a területet szerette volna dúsítani, így felmérésünk során közösen egyeztetve rajzoltuk be az új hajvonal tervét.

Orvosaink minden lehetőséget alaposan átgondolva arra jutottak, hogy nagyjából 5000 hajszálra van szükség ahhoz, hogy Milán frizurája újra a kívánt állapotba kerüljön.

Milán a hajbeültetés konzultáción
Kezelésünk előtt ritkás volt páciensünk homlokvonala

Műtéteink során a FUE2 (follicular unit extraction) típusú amerikai hajbeültetési módszert alkalmaztuk, ami jelenleg a leghatékonyabb és legmodernebb megoldás.

Milánt a terv elkészítése után biztosítottuk afelől, hogy segítünk megoldani kívánt problémáját, és kitűztük a műtét időpontjának napját.

Személyesen és e-mailben is tájékoztattuk arról, hogy a kezelést megelőző napokban mikre kell különösen odafigyelnie és miket nem fogyaszthat.

A beavatkozás előtt még szükségünk volt egy 3 hónapnál újabb vérképre, hogy kizárhassuk a komplikációk lehetőségét.

Ezt pácienseink egyénileg is elvégeztethetik, de kollégáink is bármikor segítenek egy vizsgálati időpont lefoglalásában. Milán eredményeiben mindent rendben találtunk.

Jelentkezzen állapotfelmérésre!

Milán FUE2 hajbeültetése

A kezelés 2017. október 7-én és 8-án zajlott.

A műtét két napra bontására a beültetni kívánt hajak magas száma miatt került sor.

A FUE2 technikával ahelyett, hogy egész bőrdarabokat távolítanánk el a hajak kinyeréséhez, a meglévő hajszálegységeket ültetjük át.

Ezeket a tarkó tájékáról, az úgynevezett donorterületről nyerjük ki.

Megállapítottuk, hogy Milán átültetni kívánt hajai vastag szálúak, állapotuk különösen jó.

Egy speciális, finom tűben végződő fúrófejjel távolítottuk el a kiválasztott hajszálakat, majd egy még apróbb tűvel beültettük őket a kopasz területre. Ezelőtt természetesen helyi érzéstelenítésben részesítettük, hogy páciensünket semmi esetben se érje kellemetlen élmény.

Összesen 5195 hajszálat ültettünk be a hajvonala dúsítása céljából.

Milán a FUE2 hajbeültetés után
Jól látható a beültetés helye és a megnövelt hajsűrűség

A kezelés utáni időszak

Néhány órával a műtét után pácienseink már eltávolíthatják a kötést a donorterületről. Ilyenkor el kell kezdeniük használni a steril fiziológiás sóoldatot is.

A fújást óvatosan kell végezniük, hogy véletlenül se sértsék meg a kezelt területet.

Mindig felhívjuk rá a figyelmet, hogy a műtét utáni héten fokozottan védenünk kell a kezelt területet.

Semmiképp ne tegyük ki fejbőrünket különböző időjárási körülményeknek (erős napsütés, extrém hideg), különféle vegyszereknek vagy dörzsölésnek. A gyógyulásnak zavartalannak kell lennie, hogy az átültetett hajhagymák gond nélkül be tudjanak ágyazódni.

Pácienseinket a műtét utáni évben időközönkénti vizsgálatra hívjuk, hogy nyomon kövessük a gyógyulás és a hajnövekedés folyamatát. Először erre a beültetés után egy héttel került sor.

Milán egy héttel a hajbeültetés után
Pörkös fejbőr a beültetett és a donor területen egy héttel a kezelésünk után

Milán elmondta, hogy minden előírásunkra odafigyelt. Nem alakult ki fertőzés és gyulladás. A fejbőre még pörkös állapotban volt, ennek leáztatását pont a második héten érdemes elkezdeni.

Ezt szintén nagyon óvatosan, fürdőkádban vagy zuhany alatt végezzük, ügyelve arra, hogy közvetlen vízsugár ne, és csak langyos víz érje a fejbőrünket.

Az első két hétben a sampon is káros hatást válthat ki, így egyelőre ne használjuk.

Három hét, három hónap, fél év

A harmadik héttől már elkezdhetünk babasampont használni, ez már nem tesz kárt beültetett hajszálainkban. Ha minden jól megy, addigra már a pörkök is lemosódnak.

Néhányan megijednek ekkor, ugyanis a hetek során a beültetett hajszálak elkezdenek kihullani. Pánikra ilyenkor semmi ok, ez egy természetes folyamat része.

Azért történik, hogy a hajhagymák a nyugalmi fázisba kerüljenek.

Milánt újabb megbeszélésre hívtuk a műtét utáni harmadik hónapban. Ez már az új évben zajlott.

Milán a kezelés után 3 hónappal
A kezelés utáni harmadik hónap

Páciensünk megosztotta velünk, hogy ugyan növögetnek a hajszálai, kezelt fejbőrének vannak olyan részei, ahol még nem kezdődött el a folyamat.

Megnyugtattuk, hogy a növekedés általában a negyedik hónapban indul be, ez pedig lépésről lépésre, fokozatosan történik.

Fél éves konzultációnkon ez beigazolódott. Az ellenőrzés során mindent rendben találtunk, a beszélgetés vidáman telt. A kontroll során meggyőződtünk róla, hogy Milán haja látványos sűrűsödésnek indult.

Egy évvel a műtét után

A végeredmény 12-15 hónap elteltével mutatkozik meg teljes pompájában.

Ekkor hívjuk pácienseinket utolsó konzultációnkra, mely során megvizsgáljuk a beültetett területet és az eredmény láthatósága érdekében fotókat készítünk a kezelt részről.

Milán a hajbeültetés után 1 évvel
Milán egy évvel a műtét után

Páciensünk sajnos nem ért rá személyesen irodánkba látogatni, így végül elküldte hajáról készült fotóit, melyeket csapatunkkal alaposan kielemeztünk. Mindent rendben találtunk és telefonon tőle is érdeklődtünk, mi a véleménye a beültetés eredményéről.

Elmondta, hogy a végeredmény elképesztő elégedettséggel töltötte el. Műtét előtti gondterheltsége teljességgel eltűnt, boldogan újságolta el, hogy beültetett új hajszálai tökéletesen kinőttek.

Elküldött fotóin mi is láthattuk, milyen csodás ívet írt le Milán frizurája a FUE2 hajbeültetés utáni egy évben. Az eredmény magáért beszél.

Milán a FUE2 hajbeültetés előtt
Páciensünk a műtét előtt
Milán elképesztő átalakulása a hajbeültetés után
Látható eredmény a sikeres hajbeültetés után

Milán utolsó beszélgetésünk során elmondta, hogy felkészült arra, hogy a következő években és évtizedekben hajának más területein is elkezdődhet a ritkulás.

Hozzátette, hogy hajvonala előrehozásának sikerességé után már biztos abban, hogy újra minket fog választani problémáinak kezelésére.

Sűrűbbé varázsolná hajkoronáját?

Többet szeretne megtudni kezelésünkről?

Keresse kollégáinkat az info@hairpalace.hu címen, vagy a +36 30 658 86 23-as telefonszámon és jelentkezzen ingyenes konzultációnkra még ma!