Elon Musk korunk egyik legsikeresebb innovátora. Több népszerű vállalkozás is a nevéhez köthető: ő alapította többek között a megújuló energiára épülő Tesla autógyárat és a forradalmi SpaceX projektet, mely a következő évtizedekben embert küldene a Marsra.

Vagyonát nagyjából 182 milliárd dollárra (ez nem elírás!) becsülik, ezzel pedig ő a második leggazdagabb ember a világon az Amazon alapítója, Jeff Bezos mögött, aki legutóbbi információink szerint több mint 192 milliárd dollár büszke tulajdonosa.

Persze ahogy bárki más, Elon Musk sem tökéletes, élete során ő is szembesült néhány problémával. Ilyen volt például a kopaszodással való küzdelme.

De mikor kezdett kopaszodni? Hogyan nyerte vissza hajának eredeti dússágát?

És hogy kaphatja meg Ön is ugyanazt a kezelést?

Tartson velünk, és fedezzük fel együtt Elon Musk „hajtörténetét”!

A kezdetek: Musk útja a sikerhez

Elon Reeve Musk 1971-ben született a dél-afrikai Pretoriában.

Az üzleti életbe 1995-ben lépett. Ekkor indította el ugyanis az egyik legjobb barátjával, a néhai Greg Kourival a Zip2 névre hallgató projektet.

A szoftverekkel foglalkozó kisvállalkozásuk egy sikeres céggé alakult, a két fél pedig 1999-ben összesen 307 millió dollárért adta el azt jelenlegi tulajdonosainak.

Musk végül 22 millió dollárral távozott, melyet rögtön be is fektetett következő vállalkozásába, az X.com-ba (ezt ma PayPal néven ismerjük).

További sikerei után a techguru 2002-ben indította el szerelemprojektjét, az űrutazást forradalmasító SpaceX-et.

2004-ben a Tesla autógyár elnöke lett, majd néhány évvel később vezérigazgatói pozícióba került. Azóta is felügyeli a vállalat önvezető és elektromos autóinak tervezői és gyártási folyamatát.

Milyen volt a fiatal Elon Musk haja? 

A 2000-es évek elején készült képek arról árulkodnak, hogy Musk már fiatalon megtapasztalta hajvonalának megritkulását.

A fiatal Elon Musk ritkás hajvonala

Minden jel arra mutat, hogy Elon Musk férfias típusú hajhullástól szenvedett, mely egy rendkívül gyakori állapot. Ez a 40 és 49 év közötti férfiak több mint 50%-át érinti.

A férfias típusú hajhullás kiváltó okai lehetnek:

  • a genetika / az állapot családon belül öröklődése
  • hormonális problémák (az androgénekkel, azaz a nemi hormonokkal összefüggésben)

Mikor kezdődtek a hajhullási problémái?

Ahogy Musk idősödött, egyértelművé vált, hogy hajhullása egyre súlyosabbá válik, mégha feje hátulján és oldalain meg is őrizte hajának fiatalos dússágát.

Ez gyakori jelenség a férfias és egyéb típusú hajhullás esetében.

A fejtetőn kívüli sűrűség ugyanakkor a hajbeültetést is lehetővé teszi, ugyanis az átültetni kívánt hajszálakat általában a tarkó feletti, donorterületről nyerik ki.

Évekkel később Muskot sűrűbb frizurával kapták lencsevégre. A változás jól látható volt.

Elon Musk dus frizuraja

Természetesen ez nem maradt észrevétlenül. A 2010-es évek közepére az internetezők találgatni kezdték, mi áll a techguru nagy változása mögött, a média pedig kiemelt hírként kezelte a lehetséges kezelést.

Elon Musk hajbeültetése szinte akkora hírverést kapott, mint a több évnyi, figyelemre méltó vállalati sikerei.

De mi az igazság? Hogyan nyerte vissza dús frizuráját?

Tényleg volt hajbeültetése? Ha igen, milyen típusú?

Meglepőnek találjuk, hogy a hihetetlen mennyiségű vagyonával és kreativitásával Elon Musk nem talált fel egy eddig sosem látott, új módszert, mely képes megszűntetni a kopaszodást.

De az igazság az, hogy nem is volt rá szüksége.

A legújabb hajbeültetési technológia fantasztikus megoldást nyújt minden olyan férfi vagy nő számára, akik hajveszteséggel küzdenek. Ma két hajbeültetési technika elérhető:

  • Follicular Unit Transplantation (FUT)
  • Follicular Unit Extraction (FUE)

Legtöbben úgy vélik, Musk a FUE módszert választotta a FUT helyett. Sokan döntenek így. De miért is?

FUT vs. FUE: Melyik a legjobb kezelés?

A FUT kezelés során az orvosok egy csík fejbőrt távolítanak el a tarkó területéről, majd a kivágott részt apró darabokra bontják. Ezt követően beültetik azokat a fejtető kopasz területeire.

Fue és Fut hajbeültetési módszerek

Idővel a hajhagymák újra aktiválódnak és növekedni kezdenek azokon a területeken, melyeket érintett a hajhullás.

Sajnálatos módon a FUT kezelések látványos heget hagynak a tarkó területén. Emiatt fordul elő az, hogy a páciensek néha a hosszabb haj mellett döntenek. Így eltakarhatják a kényes részt.

Ellentétben ezzel a módszerrel, a FUE típusú kezelés már jóval nagyobb szabadságot nyújt.

Ahelyett, hogy az orvos egész bőrdarabokat távolítana el a hajak kinyeréséhez, a fej hátulján és oldalain lévő donorterületről egyesével nyeri ki a hajszálakat. A kinyert szálakat egy speciális oldatban tisztítja meg, majd ülteti be őket a hiányos pontokra. Ez a módszer nem csak hatékony, de teljesen fájdalom- és hegmentes is.

A szakértők szerint Elon Musk valahol 20 ezer és 30 ezer dollár közötti összeget költhetett hajbeültetésére. Az eredmény magáért beszél – a milliárdos fiatalabbnak néz ki közel 50 évesen, mint két évtizeddel ezelőtt.

Elon Musk hajbeültetése

Hogy kaphatnék olyan hajbeültetést, mint Elon Musk?

Amennyiben Elon Musk egy FUE típusú hajbeültetésen vett részt, senkinek nem szükséges milliárdosnak lennie, hogy ugyanilyen sikerű eredményt érjen el.

Hogyan? Válassza a HairPalace-t.

Klinikánkon a legújabb FUE típusú hajbeültetési technológiát használjuk, ami a FUE2 Safe System névre hallgat.

Ez a technológia teszi lehetővé orvosainknak azt, hogy a lehető legmagasabb precizitással, a lehető leglátványosabb eredményeket érjék el.

Amennyiben kedvet kapott, hogy frizuráját újra sűrűbbé varázsolja, jelentkezzen ingyenes hajbeültetés konzultációnkra és találkozzon személyesen szakorvosainkkal!

További celeb hajbeültetések

GYIK

Mi Elon Musk eredeti hajszíne?
A techguru eredeti hajszíne sötétbarna, szürkeárnyalatok nélkül.

Hány évesen kezdett kopaszodni Elon Musk?
Musk a 20-as éveiben találkozott először a kopaszodással, ahogy erről a 2000-es évek elején készült fotói is árulkodnak. Hajritkulása több éven át folytatódott, míg a 2010-es években már dús, jóval sűrűbb frizurával jelent meg a nyilvánosság előtt.

Vett részt hajbeültetésen Elon Musk?
Úgy tűnik igazak a hírek, Amerika népszerű vállalkozója tényleg hajbeültetésen vett részt. Mivel fejének hátulján és oldalán mindig egészséges, sűrű hajjal rendelkezett, ideális jelöltté válhatott a FUE típusú kezelésre.