Lewis Hamilton egyike a világ legsikeresebb Forma-1 versenyzőinek. 2007-es indulása óta a McLaren és a Mercedes színeiben cserkészett be óriási elismerést, valamint 2008-ban ő lett a legfiatalabb pilóta, aki a Forma-1 bajnoka lett.

Mivel Hamilton az F1 világának egyik legmeghatározóbb figurája, magánélete gyakran bukkan fel különböző lapok címoldalain. Évekig tartó se veled, se nélküled kapcsolata a Nicole Scherzingerrel, a Pussycat Dolls énekesnőjével ugyan számtalan témát nyújtott a bulvárlapoknak, idővel egy másik pletyka is útnak indult a pilóta kapcsán.

A világbajnok tényleg részt vett egy hajbeültető kezelésen, hogy visszanyerje fiatalkori, dúsabb frizuráját?

Tekintsük meg együtt Lewis Hamilton hajbeültetés-történetét, hogy kiderítsük, van-e igazság a híresztelésekben és amennyiben a műtét nem csak kitaláció, milyen kezelést választhatott a sztár.

De hogy festett Lewis Hamilton haja fiatalkorában?

A Forma-1 bajnok hajkoronája gyökeres változáson ment keresztül, amióta először megjelent az autóversenyzés világában.

2007-ben, pilótakarrierjének kezdetén az alábbi fejtetővel kapták le a sztárt.

Fejbőre látványosan kirajzolódik hajszálai között, ezért úgy tűnik, Hamilton már egészen fiatal korában a megritkult hajvonalával küzdött.

Lewis Hamilton hajvonala megritkult
Forrás: Sky Sports

Az igazat megvallva, hajának gyér hatásán az sem segített, hogy azt egészen apróra vágva viselte akkoriban.

Következő fotónkon már 2010-ben láthatjuk a világbajnokot. Sajnos ez alapján úgy tűnik, Hamilton hajritkulása tovább erősödött, fejteteje pedig vészes kopaszodásnak indult.

Lewis Hamilton hajritkulása
Forrás: The Sun

Lewis Hamilton ekkoriban legtöbbször baseball-sapkában jelent meg a nyilvánosság előtt. Vajon ezt az aktuális divat miatt csinálta? Vagy hajvesztését próbálta elrejteni a kamerák elől?

Miért és mikor kezdte elveszíteni haját Lewis Hamilton?

A fenti fotók arra utalnak, hogy a Forma-1 sztár hajhullása már húszas évei elején elindult. De hogyan alakulhatott ki ilyen fiatal korban?

Hamilton jó ideig nem kommentálta a hajritkulását és a hajbeültetését övező pletykákat. Végül azzal hozakodott elő, hogy kopaszodása azért alakult ki, mert évekig fürdőszappannal és „egyéb kozmetikumokkal” mosta frizuráját.

Állítása szerint napi három alkalommal mosott hajat, de sose használt sampont vagy balzsamokat.

Amennyiben hajunkat nem samponnal vagy a megfelelő kozmetikumokkal kezeljük, ez bőrirritációt, néhány esetben pedig gyulladást is okozhat. Utóbbiból pedig akár kopaszodás is következhet.

Azt is valószínűsíthetjük, hogy a pilóta hajvesztésének genetikai okai vannak. Édesapja, Anthony (lenti képünkön) szintén visszahúzódott hajvonallal küzd, szóval ez akár örökletes is lehet a világbajnok családjában.

Lewis Hamilton és édesapja Anthony kopaszodása
Forrás: Eurosport

A 2010-es évek második felében azonban meglepő képek érkeztek a versenyzőről. Hamilton haja hosszabbnak és sűrűbbnek tűnt, mint korábban bármikor.

2017-ben például fonott és hullámos hajjal jelent meg a nyilvánosság előtt, ami éles váltás volt ritkás, szinte kopaszos frizurájához képest.

Lewis Hamilton dús göndör frizurája
Forrás: Action Press

Részt vett hajbeültetésen?

2019-ben Lewis Hamilton hajbeültetésének híre a nemzetközi sajtóban is megjelent, miután már a közösségi médiaoldalain is megosztott fotókat dús frizurájáról.

A pletykákat azzal oszlatta el, hogy már körültekintőbb a hajmosással kapcsolatban. Állítása szerint egy specialista osztotta meg vele, hogy a hajhullása annak volt köszönhető, hogy nem fordított elegendő figyelmet annak kezelésére.

Hamilton hajának változása a 2000-es évek elejétől mindenesetre lehengerlő.

Bár lehetséges, hogy a megfelelő és minőségi hajápolási termékek használata szerepet játszott a sztár megújulásában, szinte biztosak lehetünk abban, hogy hajbeültető kezelésen is részt vett a tökéletes eredményért.

Lewis Hamilton hajbeültetés eredménye
Forrás: Instagram

Mivel Lewis Hamilton évtizedes sikerszériája hihetetlen vagyonhoz is juttatta, mi nehezen tudjuk elképzelni, hogy ne élt volna korunk legmodernebb haj-helyreállítási technológiájával.

Megerősítette valaha a hajbeültetést?

Erre a kérdésre a pilóta rendszeresen kikerüli a választ.

Azt állította, hajának gyökeres változása „pár jó tanács” és „pár minőségi termék” eredménye. Kopaszodását azzal magyarázta, korábban nem volt kellő ismerete arról, miként kéne kezelnie hajkoronáját.

Melyik kezelést választhatta?

A legvalószínűbb, hogy Hamilton a FUE (follikuláris egység kivétel) módszert választotta a FUT (follikuláris egység átültetés) helyett.

Mi a különbség?

A FUT kezelés során az orvosok egy csík hajas fejbőrt távolítanak el a tarkó területéről, majd a kivágott részt apró darabokra bontják. Ezt követően beültetik azokat a fejtető kopasz területeire.

Sajnos ez a módszer egy jól látható heget is hagy a fej hátulján, amit a páciensek gyakran hosszabbra növesztett hajjal takarnak el.

A FUE típusú kezelés ezzel ellentétben teljesen hegmentes marad. A sebész egyesével, egy mikroszkopikus tűvel távolítja el a graftokat a donor részről, majd alapos tisztítás után ülteti be őket a kívánt területre.

A FUE hajbeültetések ára eltérő lehet. 6000 hajszálas átültetés esetén az Egyesült Királyságban például 9000 fontot is elkérhetnek.

A HairPalace-nál ennek az árnak a töredékéért juthatnak hozzá a páciensek a legmodernebb FUE2 Safe System típusú hajbeültető technológiához. Ez az elérhető leghatékonyabb módszer a kopaszodás kezelésére, 95-100%-os sikeraránnyal.

Amellett, hogy a gyógyulás ideje jóval rövidebb, mint más technikák esetében (mindössze 5-7 napot vesz igénybe), a FUE2 természetes, dús hatást képes elérni – teljesen hegmentesen.

Ön is kedvet kapott, hogy részt vegyen egy hajbeültetésen?

Szeretné ugyanazt a kezelést kapni, mint Lewis Hamilton?

Vegye fel velünk a kapcsolatot és tudjon meg többet még ma!

További celeb hajbeültetések

GYIK

Mikor kezdődött a Forma-1 pilóta hajhullása?

Hamilton már 2007-ben, a legelső F1-es versenyén is megritkult hajkoronával jelent meg.

Miért alakult ki ez a probléma?

Lewis Hamilton azzal magyarázta kopaszodását, hogy évekig helytelenül, fürdőszappannal és „egyéb kozmetikumokkal” mosta frizuráját. Mindezt ráadásul napjában többször is elvégezte. Hajhullása azonban örökletes is lehet, hiszen a fotók alapján édesapja is ezzel küzd.

Volt hajbeültetése Hamiltonnak?

A sztárpilóta tagadta, hogy valaha is részt vett hajbeültető kezelésen. Azt állítja, dús frizurája „pár jó tanács” és „pár minőségi termék” eredménye.